Vanaf heden zijn de Automotive producten van Novatio Holland BV ook uit voorraad leverbaar vanuit het magazijn Sinatec Europe BV te Made.

Beide partijen zijn al enige tijd in gesprek met elkaar, mede doordat de assortimenten goed bij elkaar aansluiten en doordat de bedrijfsvisies meerdere overeenstemmingen hebben. Door de huidige marktwerking, de synergie in relaties en diverse ontwikkelingen bij de Automotive grossiers, is deze beslissing tot handelen versneld ingezet.

Sinatec Europe voegt hiermee de merken Safety Seal (bandenreparatie systeem), DG(universele aandrijfashoezen), Easy Balance (uitbalanceer systeem), Safe Wheel / Rollock (veiligheids systemen) en Novatio (lijmen en kitten) toe aan haar assortiment van 16.000 producten welke voorheen voornamelijk bestond uit Sinatec & Unimotive producten. De productgroepen van beide partijen vallen veelal in het segment van verbruikers artikelen voor garage- en aanverwante bedrijven.

sinatec logo     logo-novatio-kleur.jpg

 

Als rol van importeur heeft Sinatec Europe zich in de afgelopen jaren gericht op de toelevering van kleinmaterialen aan de grossier en haar inkooporganisatie(s) en enorm geïnvesteerd in distributie, warehousing en EDI oplossingen (digitale order communicatie). “De afgelopen jaren hebben we ons assortiment enorm kunnen uitbreiden, van waaruit we een aantal mooie kleinmateriaal oplossingen in de markt hebben gezet zoals BoMo & Rackpro. Het Novatio Holland Automotive assortiment past perfect binnen onze productgroepen en concepten, we zijn dan ook erg enthousiast over deze uitbreiding en de mensen achter Novatio Holland” Aldus Gijs Jespers, directeur van Sinatec Europe.

Novatio Holland is al bijna 40 jaar importeur en leverancier van onderhoud- en reparatieproducten in zowel de Automotive, Bouw als Industrie branche. De 6 eerder genoemde merken maken onderdeel uit van een uitgebalanceerd assortiment professionele verbruiksartikelen voor de Automotive werkplaatsen.

Ook Rogier op het Veld, directeur van Novatio Holland reageert enthousiast; “Door de uitstekende ICT en logistieke dienstverlening van Sinatec Europe zijn wij in staat de producten van Novatio Hollland nog beter te distribueren naar onze distributie partners”.

Door deze samenwerking zullen ook de merken van Novatio Holland dagelijks verzonden worden via verschillende distributie mogelijkheden als dag levering & crossdock. Omdat deze goederenstroom met de reguliere orders mee zullen lopen, zijn de minimale bestelhoeveelheden en orderbedragen aanzienlijk verlaagd en kunnen de condities vrijwel ongewijzigd blijven.

Deze samenwerking biedt diverse groeikansen en een betere performance naar de grossier en het garagebedrijf.

Tags: ,
Share: 0